Lingegrachtconcert - 4 juli 2015

23 juni 2014
 
 

Muziekvereniging Concordia uit Beesd en muziekvereniging Voorwaarts uit Rumpt organiseren zaterdag 4 juli 2015 het eerste Lingegrachtconcert.

De eerste editie stond eigenlijk vorig jaar gepland. Maar moest toen in allerijl worden afgeblazen, vanwege onheilspellende weersverwachtingen. Immers: het Lingegrachtconcert vindt plaats op het water, naast de Lingebrug. Voor het evenement is een unieke vergunning gegeven om de rivier ter hoogte van het podium voor een avond te stremmen. De muzikanten geven hun concert namelijk op een drijvende vlonder. En bezoekers mogen met bootjes de rivier van oever tot oever blokkeren voor een avond, zodat er een beeld op het water ontstaat dat met name bekend is van de Prinsengrachtconcerten in Amsterdam.  

Linge
Het idee voor dit muziekevenement ontstond twee jaar geleden, toen de voorzitters van beide verenigingen tegen elkaar zeiden dat het tijd werd om met de twee orkesten eens samen op te gaan treden en dat ze wel eens een zomeravondconcert op een bijzondere plek zouden willen spelen. En dan met name aan of op de Linge. “Want de Linge is overal aanwezig in de dorpen, maar we doen er eigenlijk te weinig gezamenlijk mee”, vinden de voorzitters.

Een plek voor een dergelijk concert was snel gevonden. Naast de Lingebrug is immers een heel ruime recreatieplaats, de vroegere veerdam waar de veerpont van Rumpt naar Beesd aanlegde. En die plek en het water ervoor is vanaf de fietsbrug en vanaf de overkant, de Dorpsdijk in Rumpt, ook nog eens goed te bekijken. Dus ook publiek dat te voet komt, kan ruimschoots van het zomeravondconcert meegenieten.

Met de dirigenten is afgesproken dat ze zullen zorgen voor een verrassend en afwisselend muziekprogramma, zodat er door een breed publiek kan worden genoten van mooie, ritmische, oude bekende, moderne, rustige en vlotte muziek. Het Lingegrachtconcert vindt zaterdag 4 juli 2015 van 19:00 tot 21:00 uur plaats naast de Lingebrug tussen Beesd en Rumpt.