Blazersklas en leerlingenorkest met informatieavond

Ook komend schooljaar worden de leerlingen die nu in groep 6 zitten, in de gelegenheid gesteld om onder schooltijd een blaasinstrument te leren bespelen. Voorafgaand aan hun keuze krijgen zij twee keer een introductieles onder schooltijd. Daarnaast organiseren wij ook jaarlijks een informatieavond. Naast de informatie over de blazersklas en informatie over de instrumenten, konden ouders ook de ontwikkeling van de leerlingen in onze blazersklassen in de afgelopen twee jaar zien en horen.

Het leerlingenorkest van Concordia mag op zo’n avond natuurlijk niet ontbreken. In het leerlingenorkest zitten inmiddels een aantal kinderen die deelgenomen hebben aan het eerste en tweede jaar blazersklas Beesd.

Ouders en leerlingen kregen gelegenheid kennis te maken met de docenten Irma Neuteboom en Henk den Uyl. Ook onze dirigent Theo Bindels was aanwezig om kennis te maken en uitleg te geven. Tijdens deze avond werd uitgelegd welke instrumenten er zijn in de blazersklas. Daarnaast was er gelegenheid voor ouders en leerlingen om vragen te stellen over de blazersklas.

De opkomst was goed en de optredens waren erg leuk. Het niveau van de blazersklassen wordt elk jaar weer beter. Het optreden heeft er zelfs voor gezorgd dat de leerlingen uit de tweede blazersklas meegespeeld hebben met het leerlingenorkest tijdens ons voorjaarsconcert op 9 april.

Meer foto's zien? Klik hier ...