Concordia in 'Zomer in Gelderland' -1-

De dag begint om 8.50 uur met een radio-interview met teamcoach Bianca den Hartog. Om 9.30 uur staan alle teamleden op het plein om de opdrachten voor die dag in ontvangst te nemen. Tijdens tromgeroffel en bekkenslagen wordt het thema "Het wilde westen" bekend gemaakt. De opdrachten om 1.000,- Euro binnen te halen zijn.

Opdracht 1: Zorg dat er vanavond minimaal 150 mensen op het plein zijn tijdens de televisie-uitzending.

Opdracht 2: Om 18.15 is er op het plein een decor te zien dat minimaal bestaat uit:

 • Een grote saloon met klapdeurtjes en echte bar
 • Een rodeostier (liefst een werkende machine, geen echte stier in ieder geval)
 • Een enorme cactus

Opdracht 3: Er is een indianenfamilie met baby in doek, er zijn cowboys met lasso`s en een sheriff. John Wayne (met mondharmonica en pistolen) en Clint Eastwood hebben een korte dialoog (die door twee mannen worden nagesynchroniseerd in het Duits). Het publiek gaat linedancen. Zoveel mogelijk mensen hebben cowboyhoeden, -sjaals, -laarzen en indianentooien. We zingen: Country Roads van John Denver.

Het team wil meteen aan de slag. Op zoek naar decormateriaal en mensen om de bijbehorende opdrachten te vervullen. Onderweg naar De Dorpskring, het thuishonk voor die dag, komt de familie Bothof van cafetaria het Voorhuijs aangelopen. Zij hebben een houten bar, mooie tafels met barkrukken, een houten cactus en echte saloondeuren. Dit zijn de uitgangspunten voor het decor op het plein.

Extra hulp Peter zal een dialoog schrijven voor John Wayne en Clint Eastwood (gespeeld door Michael en Patrick). Peter en Arie zullen hen in het Duits nasynchroniseren. Extra hulp Thea regelt een echte rodeostier. Helaas krijgen we deze niet volledig gesponsord. Thea heeft echter al snel sponsors uit de Beesdse middenstand gevonden.

In de Dorpskring komen mensen zich spontaan melden. Cowboys en indianen zijn snel gevonden. We krijgen zelfs medewerking van een compleet gezin (man, vrouw en baby) om een indianengezinnetje te vormen. Teamlid Mariëlle zorgt voor dames in de saloon. Van Kakelbont Verhuur Beusichem mogen we kostuums gebruiken. Zelfs een paar “hoerenmadams” worden hier fantastisch aangekleed. Extra hulpen Ineke en Heleen nemen het opmaken en schminken voor hun rekening.

De decorwanden worden door Fictief B.V. gebracht. Diverse concordia-leden zorgen dat het complete decor op het plein wordt gebouwd en aangekleed. Frans zorgt voor de grote cactus. De linedance groep "Riverland Country Dancers" wil komen dansen, Luciënne regelt ook een heuse sheriff en gaat ’s middags samen met Gerrit door Beesd met de omroepwagen om de inwoners om 18.00u op het plein te krijgen, liefst in themastijl. Extra hulp Tim springt op de fiets met een megafoon om publiek te regelen.

Om 16.30u start de generale repetitie van TV Gelderland. Het team heeft alles dan al goed voor elkaar. Voor we het weten is het 18.00u en start de uitzending. Presentatrice Angelique Kruger en teamcoach Bianca nemen plaats aan een tafel in de saloon. Er is veel publiek. Een aantal toeschouwers is helemaal in stijl gekleed naar het plein gekomen. Het decor is prachtig geworden. Er zijn fantastische cowboys, indianen met wigwam, hoerenmadams, een sheriff en barman in een prachtige saloon. Cowgirl Lisenka en indiaan Maarten vertonen hun kunsten op de rodeostier. De dialoog is geweldig met mooi toneelspel van Michael en Patrick. Linedancers dansen op het lied “Country Roads” dat ook meegezongen en gedanst wordt door het publiek. Kortom de opdrachten zijn met vlag en wimpel uitgevoerd en het maximaal te winnen bedrag van € 1.000,- wordt binnengehaald. Dit bedrag zal besteed worden aan het organiseren van een dorpsevenement in het kader van het 110-jarig bestaan van Harmonie Concordia Beesd.

De uitzending wordt afgesloten met een optreden van Harmonie Concordia die zich vandaag van haar beste kant heeft laten zien: Een actieve vereniging waarin fantastisch samengewerkt wordt.

Sponsors die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt:

 • Cafetaria ’t Voorhuys
 • Cafetaria ’t Pleintje
 • Gardenmasters Beesd
 • Wakkermans Elektro bv
 • Van der Burg onderhoudswerkzaamheden
 • Mates&Dates
 • bakkerij van Walderveen
 • Keurslager Arie Arisse
 • Actior Office Supplies
 • Kakelbont kledingverhuur Beusichem
 • Fictief B.V.
 • MCD Supermarkt
 • Slijterij De Bolle
 • De Dorpskring

Op de website van Omroep Gelderland is de uitzending in herhaling te zien, evenals foto's, een verslag van de dag en nog meer. Klik hier om direct naar de website van Omroep Gelderland te gaan.

Meer foto's zien? Klik hier ...