Intocht Sinterklaas 2012

17 november 2012

Op 17 november kwam Sinterklaas in Nederland aan. Hoe hij het doet is niet geheel bekend, maar een uur later wist hij al met de boot in Beesd te zijn. Op zich onbelangrijk, als hij maar komt ... Reden genoeg om hem te verwelkomen met veel kleine en ook minder kleine kinderen en natuurlijk onze muziekvereniging. Het was wel wat koud aan de waterkant, maar dat zijn we volgend jaar toch weer vergeten.

Meer foto's zien? Klik hier ...

Lampionnenoptocht 2012

14 november 2012

Het is herfst en het wordt alweer vroeg donker. Wat is er dan mooier om met de lampionnenoptocht mee te lopen? Zelfs de hogere leeftijdsklassen zullen ervan hebben genoten. Gezelligheid ten top, even bijkletsen terwijl de kinders het alleen maar druk hebben met hun lampion, of het nu een nieuwe, één van vorig jaar of zelfs een eigen gemaakte was.

Op 9 november jl. was het dus weer zover. De PJB (Protestantse Jeugdraad Beesd)

Nominatie 'Jo de Gram Prijs'

9 november 2012
 

Harmonie Concordie is genomineerd voor de 'Jo de Gram Prijs' 2011-2012, voor het feit dat zij binnen het Jeugdplein Beesd (Brede School) wekelijks voor de leerlingen van de Beesdse basisscholen de zogenaamde blazersklas organiseert, waarin kinderen op een aantrekkelijke wijze kennis kunnen maken met muziek. Andere genomineerden zijn Scholengemeenschap ‘De Lingeborgh’ met de voorstelling ‘Burengerucht’ en Music@Meteren-class van muziekvereniging Prins Hendrik uit Meteren.

De ‘Jo de Gram Prijs’ is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een groep of organisatie in de amateurkunst waarvan de Cultuurprijscommissie het initiatief toejuicht en hoopt dat het zich in de loop der jaren verder zal ontwikkelen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro vergezeld van een oorkonde en een bijbehorend juryrapport. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens een speciale bijeenkomst op donderdag 22 november a.s., om 20.00 uur, in het gemeentehuis te Geldermalsen. De prijzen worden die avond uitgereikt door de voorzitter van de Cultuurprijscommissie, wethouder Wim Hompe.

Aankondiging Lampionnenoptocht 2012

2 november 2012
 

Op vrijdag 9 november a.s is het weer Lampionnenoptocht door Beesd. Het wordt georganiseerd door de PJB van de Protestantse Gemeente Beesd. De tocht zal beginnen om 19.00 uur vanaf het dorpsplein. Vanaf 18.30 uur zijn er lampionnen te koop op het Dorpsplein.
De route dit jaar is: Middenstraat – Beukenstraat – Voorstraat – Havendijk – Lingestraat – Brug. J. Hondelinkstraat – Mr. Mierastraat – Brug. Jonkerstraat – Pr. Mauritssingel – Kon. Julianastraat – Huizenkamplaan – Pr. Constantijnstraat – Kon. Julianastraat – Wolfswaard – Huis te Beestlaan – Middenstraat – Dorpsplein.

Slotfeest 110-jarig jubileum

2 oktober 2012

Op 30 september jl. organiseerde de jubileumcommissie een feest voor alle leden en vrijwilligers, ter afsluiting van de 110-jarig jubileum-activiteiten. Het feest werd gehouden in de Dorpskring te Beesd. Het was zeer gezellig en leuk om elkaar ook eens langer dan de gebruikelijke koffiepauze te spreken. De catering was goed geregeld in de vorm van drank, een zeer goede BBQ en een bijna nog beter desertbuffet.

Meer foto's zien? Klik hier ...

Geslaagd slotconcert LoCo en blazersklassen

3 juli 2012

Vrijdagavond 15 juni gaven de blazersklassen en het leerlingenorkest hun jaarlijkse slotconcert. Dit jaar werd het gehouden in 'Het Klokhuis'. Beide blazersklassen speelden leuke nummers onder leiding van Henk den Uyl. Het leerlingenorkest speelde onder leiding van Theo Bindels. Het was een leuk concert met veel publiek. Na het concert zijn alle leerlingen op de fiets naar het bos gegaan. Hier werd het spel 'levend

Midzomernacht Festival, Culemborg

3 juli 2012

Op initiatief van Muziekvereniging K.S.M.Concordia Culemborg en Carnavalsvereniging De Blauwlappen was er op zaterdag 23 juni een Midzomernacht festival. Ook muziekvereniging Concordia Beesd werd uitgenodigd om hieraan mee te werken. We hebben dit ook gedaan en, naar mijn mening een mooi zomeravondprogramma gespeeld. Van 'Jesus Christ Superstar' naar 'Queen medley' naar 'André Rieu

Slotconcert LoCo en Blazersklassen Concordia

12 juni 2012
 

Op vrijdagavond 15 juni organiseert Harmonie Concordia Beesd het slotconcert van de Blazersklassen 2011-2012 en LoCo (leerlingenorkest Concordia). Op deze avond laten alle leerlingen horen aan familie, vrienden en andere muziekliefhebbers wat zij het afgelopen jaar op muzikaal gebied hebben geleerd. Het concert wordt gehouden in Het Klokhuis te Beesd en begint om 19.00 uur! Na afloop (rond 20.00 uur) wordt er door Harmonie Concordia een slotactiviteit voor alle jeugdleden georganiseerd in het bos op Marienwaerdt. De entree voor het concert is gratis en iedereen is van harte welkom.

Rondgang Beesd door De Volharding en D.E.S.

15 mei 2012

Ter gelegenheid van ons 110-jarig bestaan vorig jaar organiseerde Concordia een rondgang door Beesd. Onze zusterverenigingen De Volharding uit Deil en D.E.S. uit Everdingen hebben medewerking verleend aan deze rondgang. Met als vertrekpunt Lingehof, deed De Volharding het nieuwe gedeelte van Beesd aan terwijl D.E.S. het oude gedeelte voor zijn rekening nam. Het was een beetje fris voor de tijd van het jaar,

Koninginnedag 2012

14 mei 2012

Een aantal foto's van onze jaarlijkse medewerking aan de optocht op koninginnedag staan op de website.

Meer foto's zien? Klik hier ...

Wijkconcert Pr. W. Alexandersingel, medewerking Schooltv

1 mei 2012
 

Op donderdag 3 mei organiseert Harmonie Concordia Beesd een wijkconcert in Beesd. Dit buitenconcert wordt gegeven bij het grasveld op de Prins Willem Alexandersingel en begint om 19.30 uur. Iedereen kan genieten van gezellige muziek die afwisselend wordt gespeeld door de harmonie en de slagwerkgroep. Dit concert duurt tot 20.30 uur.

Geslaagd voorjaarsconcert in Kulturhus

24 maart 2012

Op zaterdag 17 maart heeft Harmonie Concordia haar jaarlijkse uitvoering gegeven in het Kulturshus in Beesd. Dit concert was de eerste uitvoering in het nieuwe Kulturhus en is door zowel Concordia als het publiek zeer goed ontvangen. In een goed gevulde zaal werd de ‘aftrap’ gedaan door LoCo (leerlingenorkest Concordia) onder leiding van Theo Bindels. Zij verzorgden een fantastisch optreden

Voorjaarsconcert Harmonie Concordia 2012

9 maart 2012
 

Op zaterdag 17 maart organiseert Harmonie Concordia uit Beesd haar voorjaarsconcert dat in het teken staat van het 110-jarig bestaan. In 2011 vierde Concordia dit jubileum met diverse activiteiten. Dit voorjaarsconcert is de afsluiting van dit jubileumjaar. De opening van de avond wordt verzorgd door LoCo (Leerlingenorkest Concordia) onder leiding van Theo Bindels. Het leerlingenorkest bestaat uit leerlingen